Uudised

ERL pressiteade: Eesti Roheline Liikumine kutsub liituma Roheväljakutsega!

10:57 26. märts 2018
2.-11. aprillil korraldab Eesti Roheline Liikumine üle-eestilise Roheväljakutse kampaania, mille eesmärgiks on inspireerida inimesi pealtnäha väikeste valikute kaudu tegema keskkonna ja iseenda suhtes teadlikumaid otsuseid. Roheväljakutses lööb kaasa teiste osalejate hulgas ka näiteks laulja Sandra Vabarna.
 
Aprilli alguses toimuvas Roheväljakutses ootab osalejaid iga päev uus keskkonna või tervisega seotud teema ja ülesanded, mille raskusastme saavad osalejad ise valida. Teemade valdkond, mida väljakutse jooksul käsitletakse, on lai: teadlik toitumine, minimalistlik eluviis, interneti varjatud energiakulu, salakaval mikroplast, riidetööstuse pahupooled, pakendivaba elu poole liikumine jm.
 
Roheväljakutsega samal ajal toimub alamväljakutse “Liigume kondimootoril!” Endomondos, kus osalejatel tuleb lihasjõul läbida 10 päeva jooksul võimalikult palju kilomeetreid.
 
Roheväljakutse ühe eestvedaja Mart Kiisi sõnul lähevad keskkonnateemad inimestele üha enam korda ja nii on selline teadlikkust edendav algatus kindlasti vajalik: “Teadmiste kasvades tekib ka soov muuta oma elustiili keskkonnasõbralikumaks, kuid puudu võib jääda pealehakkamisest - üheskoos sadade teistega on motivatsioon oma harjumusi muuta kindlasti  suurem, seda näitas ka 2017. aastal toimunud esimese väljakutse osalejate arv, mis küündis üle 1200.”
 
Rohkem infot Roheväljakutse kohta leiab Rohelise Liikumise kodulehelt http://roheline.ee/projektid/rohevaljakutse-2018/ või Roheväljakutse Facebooki lehelt.
 
Roheväljakutse peaauhindadeks on fatbike jalgrattamatk rannas ja pankrannikul viiele inimesele, Biomarketi 50-eurone kinkekaart ning keskkonnasõbraliku eluviisi stardikomplekt.
 
Kampaania toimumisele aitavad kaasa Roheväljakutse koostööpartnerid, kelleks on: 360 Kraadi, Biomarket, Loodusajakiri MTÜ, Biominerata, TÜ Loodusmuuseum, Eesti Loodusmuuseum, Loodusvägi OÜ, Looduspere OÜ, LUSH, Hug Bag, BioBag, Punch Drinks, POKO ja veepudel.ee, Armastusest Inspireerituna OÜ, Aparaadiruum OÜ.
 
Roheväljakutset korraldab Eesti Rohelise Liikumise 13-liikmeline vabatahtlike tiim.
 
Eesti Roheline Liikumine on keskkonnakaitsega tegelev mittetulundusühing, mis loodi juba 1988. aastal ja mille eesmärk on parandada Eesti keskkonna olukorda ning suunata ühiskonda rohelisele jätkusuutlikule mõtteviisile. Korraldame erinevaid projekte ja kampaaniaid, et tõsta eestlaste keskkonnateadlikkust ja muuta nende käitumist keskkonnahoidlikumaks.
 
Lisainfo:
Meriliis Kotkas
MTÜ Eesti Roheline Liikumine projektijuht
Tel: 58155156